Brocantehuis Veendam

Hallo, wij zijn Ans en Jaap en hebben van onze hobby ons werk gemaakt.Wij verkopen brocante en zijn met grote regelmaat in het buitenland te vinden. Het leuke aan het geheel is de passie te delen met anderen die hier ook van houden, vandaar deze blog. Kom gerust kijken waar we naar toe gaan en welke mooie artikelen we weer mee terugnemen, die dan bij ons in de (web)winkel te koop zullen zijn. Geniet ook van andere items die ons bezig houden en we graag willen delen, veel lees- en kijkplezier

maandag 27 september 2010

Belgie 26 september







Dit weekend weer even naar Belgie geweest. Omdat we vorige week voor onszelf prive in de tuin hebben gewerkt hadden we nu besloten om Belgie weer aan te doen. In eerste instantie was het de bedoeling om te gaan verkopen maar gezien het weer hebben we maar besloten om in te gaan kopen en aldus geschiedde. Heerlijk door de stromende regen ,Ahum, inkopen doen. Wel weer veel mooie nieuwe artikelen die deze week weer op de site zullen gaan verschijnen. Zondagmiddag ,wegens het regenachtige weer, een overdekte markt bezocht en daar vonden we toch wel erg veel mooie religie beelden. Bijgaand de foto´s van een aantal kramen waar we toch dromend voor hebben gestaan.

woensdag 15 september 2010

Sneeuw wit ?


En hou je nu ook niet van groen, dan kunnen we ook gewoon wit/creme leveren. Terrines, schalen, kommen, borden, sauskommen noem maar op. Heel divers en elke week iets nieuws. We halen het zelf uit het buitenland dus voor ons is het ook elk weekend een verrassing wat we tegenkomen. Deze week was het een erg goed weekend dus ook extra genieten van ons.

dinsdag 14 september 2010

groen als gras


Voor degene die niet van blauw of rood houden hebben we ook de mooie kleur groen meegenomen afgelopen weekend. Zoals al eerder aangegeven op ons blog was het een erg goed weekend met erg goede inkopen. Vandaag de eerste artikelen al op onze site geplaatst en deze week meer mooie artikelen bij ons in de webwinkel. Kom rustig genieten van al dat moois.

of toch maar rood

Ik schreef gisteren over de hemelse blauwe serviesonderdelen die we hebben gekocht afgelopen weekend, nu zijn we weer voor de webwinkel bezig en dan komt rood ook weer aan de beurt,

je mag zelf kiezen waar je voorkeur naar uit gaat, succes, ik vind het moeilijk....
















maandag 13 september 2010

Hemels Blauw

Voor degene die niet van rood houden , zoals een tijdje geleden op mijn blog te lezen was, deze blauwe versie. Zelf ben ik liefhebber van de kleur blauw. Dit weekend weer een heerlijk weekendje Belgie aangedaan. Het was eigenlijk vakantie maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Heerlijk 7 markten in 2 dagen afgelopen, geluncht in Brugge en enkele Brocanteurs bezocht. We hadden een hotel welke erg goed verzorgd was. Erg goed ontbijt en ´s avonds was het goed vertoeven in hun eigen restaurant. Geen bistro o.i.d. maar gewoon goed, glaasje wijn, tournedo en Irish coffee na. Dus na de markten ook goed relaxen op de superdeluxe extra grote kamer met slaapkamer,woonkamer,keuken en badkamer. Veel mooie artikelen voor de winkel weer aan kunnen schaffen met nu extra veel terrines en frans rood en frans blauw. dus niet alleen voor de blauwe liefhebber maar ook voor de rode en witte liefhebber hebben we weer veel nieuwe artikelen in onze winkel. Morgen nog even de winkel wat verfraaien, om woensdag weer met nieuwe openingstijden weer open te gaan.

We hebben er weer zin in!!

dinsdag 7 september 2010

Lille 2010


Dit weekend weer een heerlijk weekend in Lille gehad. Op onze vaste plek gestaan bij Nicole en Jean Claude voor de deur. We hebben ze ongeveer 5 jaar geleden leren kennen en sindsdien mogen we elk jaar bij hun voor de deur staan. Op vrijdagmiddag kwamen we aan en werden verwelkomt met koffie en perentaart. Heerlijk bijgekletst, voor zover dat kan in het frans, en daarna een hapje gegeten. Jaap sliep in de bus en ik had zelf een plaatsje in de aanhanger. Zaterdagmorgen om 5.00 uur eruit om de `kraam`op te zetten. Patricia, zij maakt schoon bij Nicole en Jean Claude, kwam met koffie en stokbrood aan voor het ontbijt. ´sMiddags een heerlijke quich gekregen van Nicole en dat allemaal tijdens het verkopen door. Veel nieuwe lieve mensen leren kennen en veel bijgekletst met mensen die we elk jaar tegenkomen. Zaterdagavond om 19.00 uur de boel weer ingepakt om weer lekker ergens te gaan eten. Daarna weer de bus en aanhanger in om tevreden in slaap te vallen. Zondagmorgen om 8.00 weer gewekt worden met koffie en stokbrood van Patricia en, nog een beetje stijf van de zaterdag, de boel weer uitpakken. Na een heerlijke zondag verkopen de boel weer inpakken en zeer voldaan richting Nederland terug. Wat een geweldig weekend, zeer goed weer, lieve mensen leren kennen, veel lol gehad en goed veel verkocht. Volgend jaar weer zullen we maar zeggen.
Lille is erg leuk om te verkopen maar ook zeker om te kopen, je ziet dingen die je anders niet tegenkomt, een aanrader voor de brocante liefhebber!