Brocantehuis Veendam

Hallo, wij zijn Ans en Jaap en hebben van onze hobby ons werk gemaakt.Wij verkopen brocante en zijn met grote regelmaat in het buitenland te vinden. Het leuke aan het geheel is de passie te delen met anderen die hier ook van houden, vandaar deze blog. Kom gerust kijken waar we naar toe gaan en welke mooie artikelen we weer mee terugnemen, die dan bij ons in de (web)winkel te koop zullen zijn. Geniet ook van andere items die ons bezig houden en we graag willen delen, veel lees- en kijkplezier

woensdag 29 juni 2011

Vitrinekastje met Monogramband





















Afgelopen weekend ook dit mooie vitrinekastje kunnen kopen op de markt. Het was al zaterdagmiddag laat en ik stond versteld dat hij er nog stond. Vanochtend alle kaartjes eruit gehaald, de kast uitgezogen (hij zat nl vol met stof), de raampjes gelapt en uitgesorteerd. Alles staat nu weer netjes op alfabet en nu is het gewoon al genieten om ernaar te kijken. Er zat ook nog wat wit rood band bij dus mijn dag was helemaal goed.


Veel plezier vandaag!









maandag 27 juni 2011

na een paar weken in de tuin te hebben vertoefd































veel gezweet te hebben en een mooie tuin nu te hebben, vonden we ook nog even de tijd om inkopen te doen dit weekend.Het heeft heel wat voeten in aarde gehad (ook in onze tuin natuurlijk) maar we hebben dan ook goed kunnen inkopen. De eerste aankopen staan inmiddels op de webwinkel en deze week komen er steeds meer bij. Te noemen valt paneeldeurtjes, klompenbankjes, kleine kastje, vensterbankkrukjes en veel kleine woonartikelen. Veel kijkplezier en tot een volgende keer.











donderdag 23 juni 2011

Nog een paar dagen

en dan .........

Na het weekend meer......

Heb er zin in

dinsdag 14 juni 2011

Utrecht was geweldig




Gisteren, 2de Pinksterdag, was er een grote Luiksemarkt op Utrecht en wij hebben er gestaan. het weer viel een beetje tegen maar ondanks de paar spetters regen toch een heerlijke en vooral leuke dag gehad. Wat is het een ervaring als de Picasa Dames elkaar net treffen voor onze kraam. Kwetter kwetter, tetter tetter, giechel giechel, lach lach en veel gebaren, omhelzingen, begroetingen waarbij de stem natuurlijk iets de hoogte in gaat. Het was een treffen van leuke,lieve enthiousiaste mensen de gehele dag dat het een feest was om te staan. Bekende als onbekenden kwamen aan de kraam met ieder zijn eigen leuke, lieve hartelijke reactie. Veel gelachen ,in de soms miezer regen, wat een heerlijke dag is het dan. Soms vergeet je dan dat je zo vroeg bent opgestaan en er zoveel werk van hebt. Ook heerlijk verkocht en mensen weer goed blij kunnen maken met voor hun nieuwe oude spullen. ´s avonds bij het inpakken kun je in de bus dan pas goed zien welke gaten er in zijn gevallen. Niet erg natuurlijk want dan kunnen we binnenkort weer op inkoop. Alle mensen die we gisteren gesproken hebben :bedankt voor de erg gezellige dag. en weer voor iedereen die niet kon, we hebben maar, 2 foto's even tussentijds kunnen nemen, we hebben altijd nog de foto's.

vrijdag 10 juni 2011

Onze religietafel







Deze week weer wat meer in de winkel gedaan na de drukke tijd van inkopen in het buitenland. We hadden al een tijdje het idee om de heiligenbeelden bij elkaar te zetten en dus maar de daad bij het woord gevoegd. Nu hebben we teveel beelden dus dit is een kleine collectie van onze beelden en stolpen. De reactie zijn al goed te noemen en dit krijgt zeker een vervolg in onze winkel in een andere opstelling. Morgen gaan we wat nieuwe kasten aanschaffen, zondag de bus inladen voor 2de pinksterdag en maandag:


2de Pinsterdag


Utrecht (veemarkthallen)


de Luiksemarkt


1200 kramen


Kom ook!



maandag 6 juni 2011

inkopen 5 juni 2011












































Afgelopen weekend weer heerlijk een terrasje gepikt in het buitenland. Natuurlijk konden we het niet laten, of was het nou de reden dat we er waren hahaha, om daar ook weer inkopen te gaan doen. Mooie oude Franse, Belgische en Nederlandse artikelen op de kop weten te tikken en ze staan weer op internet. Nu krijgen we wel vaker vragen waar wij de artikelen vandaan halen. Of we echt naar het buitenland gaan of dat we contactpersonen hebben. We hebben juist deze blog in het leven geroepen om te laten zien dat we het daadwerkelijk zelf halen. Af en toe hebben we foto's van de markt. Af en toe laten we foto's zien van onze bus volgeladen na zo'n weekend. En JA, wij halen alles zelf uit het buitenland. Nu weet ik dat er genoeg collega's zijn die niet in staat zijn om naar het buitenland te gaan of tevreden zijn met de adressen in Nederland. Daar is ook niets mis mee. Maar wij genieten juist van de weekendjes weg , heerlijk 's avonds op een terrasje , niet verplicht naar verjaardagen, waarvan je zo vaak hoort: ik moet maar ik heb helemaal geen zin, en vervolgens lekkers struinen over markten op zoek naar die ene schat. Afgelopen weekend, is dat ,ondanks het weer, toch weer goed gelukt.

Wij hebben genoten daar en genieten nu hier van onze "nieuwe"oude schatten.