Brocantehuis Veendam

Hallo, wij zijn Ans en Jaap en hebben van onze hobby ons werk gemaakt.Wij verkopen brocante en zijn met grote regelmaat in het buitenland te vinden. Het leuke aan het geheel is de passie te delen met anderen die hier ook van houden, vandaar deze blog. Kom gerust kijken waar we naar toe gaan en welke mooie artikelen we weer mee terugnemen, die dan bij ons in de (web)winkel te koop zullen zijn. Geniet ook van andere items die ons bezig houden en we graag willen delen, veel lees- en kijkplezier

donderdag 28 juli 2011

wat me nu is overkomen.....



Krijg ik vandaag mensen die me vragen wat de 7 delige set van voorraadpotten kost. Ik leg ze uit dat het bij elkaar 15 euro kost omdat e.e.a. beschadigd is aan de randen van de potten. Geeft niets zegt de vrouw, we gebruiken ze toch alleen ter decoratie. De man vraagt: 15 euro voor de gehele set? Ja, zeg ik, maar als u het te goedkoop vindt mag u er ook 25 euro voor betalen....

"Goed "zegt de man en betaald 25 euro....


Dat is echt voor mij de eerste keer dat iemand niet afdingt maar meer betaald...


leuke afsluiter van de dag.



dinsdag 26 juli 2011

Het was weer gezellig in Emmen















Vandaag weer een dagje Emmen. Eerst leek het weer, hoe vaak heeft iedereen het er momenteel niet over, wat nat maar al gauw kwam de zon zijn gezicht laten zien. Het was vandaag een heerlijke dag en we hebben genoten. Goed verkocht en leuke mensen gesproken. Voor herhaling vatbaar.

zondag 24 juli 2011

Deventer Brocante aan de IJssel Bedankt



Afgelopen zaterdag op de markt,Brocante aan de IJssel, gestaan. Het weer voorspelde niet veel goeds maar toch met volle moed ´s ochtends richting Deventer. Onderweg al aardig wat regen gehad maar dat mocht de pret niet drukken deze keer, we hadden er erg veel zin in. Aangekomen in Deventer was het al droog en dat is het de gehele dag ook gebleven. We hebben bij elkaar een paar spetters gehad maar dat mag geen naam hebben. De zon heeft de overhand gehad, niet erg warm wel aanwezig, gevolgd door de wolken die netjes het water vasthielden en overdreven. Op de markt ook ons nieuwe band aan de klanten getoond en daar erg leuke reactie´s over mogen ontvangen. Het is natuurlijk altijd leuk als je iets nieuws aanschaft dat het ook door de klanten goed wordt ontvangen. Weer goed kunnen lachen met de leuke bezoekers van de markt en veel mensen kunnen blijmaken met onze producten. Kortom het was weer een geslaagde marktdag en tegen Paul ( de Salon Deventer) willen we zeggen: Bedankt voor de goede plaats en goede organisatie.



woensdag 20 juli 2011

Are you: As Cute as a Button?









































































Mooie parelmoerknoopjes op karton. Leuk om cadeau te doen! Nu te bestellen op onze site.


Brievenbuspost dus lage verzendkosten.
















zondag 17 juli 2011

Soms zit het tegen en soms zit het mee






















Afgelopen week 2 keer voor niets naar een markt gereden. Waar het dinsdag in Emmen nog erg mooi weer was, had ik woensdag in Zwolle 1 grote plensbui die niet meer leek op te houden. Omdat het aantal afzeggingen er groot was leek het me niet verstandig om dan toch maar te gaan staan. De kans dat de boel zeiknat zou worden of kapot zou waaien was groter dan de kans dat het mooi weer zou worden. Dus was ik woensdagmorgen alweer om 9.00 uur ´s ochtends thuis. Donderdag vol goede moed naar Apeldoorn gereden, we zouden daar voor de eerste keer gaan staan, maar daar aangekomen was er ook niet meer zoveel te doen. Een enkeling heeft het erop gewaagd maar het overgrote gedeelte nam het niet op tegen de regen en de windstoten. Dus ook onverrichtte zaken ook donderdag alweer om 9.00 uur ´s ochtends thuis. Dan nog 2 dagen in de winkel bijkomen ,´s ochtends om 5.00 uur eruit gaat goed maar niet zo vaak achter elkaar. Vrijdag toch maar besloten om richting buitenland te vertrekken, het bloed kruipt.., om zaterdagochtend weer om 5.00 uur eruit te gaan. Nu kan ik je verzekeren dat dat de hele week weer goed heeft gemaakt. We hebben niet extreem veel kunnen kopen maar wel erg mooie artikelen waar we erg blij mee zijn. De derde foto bv zijn 150 jaar oude planten(perk)rekjes van gietijzer. Die kom je echt niet zo vaak tegen. Ook zijn we erg blij met het kinderpaspopje op de eerste foto. Hij kwam toevallig net uit de auto toen wij eraan kwamen lopen. 5 minuten later en we zouden weer mis hebben gegrepen. Dus als pleister op de wond van de verzopen week hebben we toch leuk kunnen scoren.








zaterdag 9 juli 2011

Zomerzotte Korting!!



Brocantehuis Veendam


Zomerzotte Aktie:


Alle orders geplaatst zondag 10 juli


tussen 14.00 -15.00 uur


25 % korting


op het gehele assortiment


dinsdag 5 juli 2011

Onze eigen bloementuin....



























































Ik weet, we hebben vandaag al iets geplaatst op ons blog maar soms heb je zoveel te vertellen en dat is nu het geval. Toen wij ons huis 2,5 jaar geleden kochten ,konden wij amper 1 meter in de tuin staan en begon het onkruid ons al te verwelkomen. Bereklauwen, pispotjes, zevenblad, een oude druif en een perenboom met houtworm was een deel van de bevolking in onze tuin. Tevens vonden wij, na het beginnen met het opruimen, een vijver en een badkuip en nog een pallet met allerlei zooi van het vorige bedrijf in onze tuin verstopt. We zijn langzaamaan begonnen met het verwijderen van alles wat erin stond. Het leeghalen heeft ons zeker een zomer gekost tussen al onze werkzaamheden door. Met een kraan de laatste stompjes boom eruit laten halen en vervolgens zien dat je best wel een grote tuin hebt. Ideeen te over alleen door veel praten en overleggen ,wat wil je eigenlijk en hoeveel tijd mag dat kosten, hebben we besloten voor een groot gedeelte buxus-grind tuin. We hebben bogen aan beide kanten van onze tuin waar je onderdoor kan lopen en ,als alles goed gaat, helemaal begroeid mag zijn met groeiende, bloeiende geurende klimmers. Een tijdje geleden hebben we 2 clematissen en 2 passiflora geplant op het eerste rek. Onze blauwe passiflora steelt al een tijdje de show maar heeft vandaag concurrentie gekregen van zijn roze zusje. Met de clematis aan haar zijde doen de dames in het roze het erg goed en is het genieten van de pracht die ze laten zien. Het is nog niet veel wat er in onze tuin staat maar als dit zo door mag gaan dan is het genieten om ´s avonds buiten te zitten en te genieten van onze tuin.

















































En dan op zondag naar het strand






















Zaterdag dus heerlijk in Deventer gestaan en zondag moesten we een kast halen in Hillegom. We hebben toen een hotel geboekt in Noordwijk en kwamen er in de middag aan. Een kamer met zeezicht... ´s Avonds lekker gegeten bij De Harmonie in Noordwijk en daarna over het strand terug. Het was even genieten in eigen land. Maandag door om inkopen te doen en vandaag de bus naar de keuring gebracht.(weer goedgekeurd voor een jaar). Morgen naar Zwolle (Blauwvingerdagen) , hopen op mooi weer en veel mensen. Wordt vervolgd....








maandag 4 juli 2011

Deventer Brocante aan de IJssel

Je ziet niet echt mooi weer, zelfs een beetje koud maar het verhield de mensen niet om te komen

Met het pontje over want parkeren bij de markt zat er deze keer niet bij!



Veel mensen hadden belangstelling voor onze kraam.




Onze nieuwe paneeldeuren hadden ook geen klagen voor belangstelling. (moet nog steeds foto's nemen en maten nemen, maarja tijd he....)





Voor een paar jaar geleden stonden we elk jaar op de Brocante aan de IJssel markten. We zijn toen een winkel begonnen en konden dus de laatste paar jaar niet meer omdat we op zaterdag open waren in de winkel. Omdat we nu op zaterdag de winkel gesloten hebben , hebben we ook weer de mogenlijkheid om op deze leuke markt te staan. Afgelopen zaterdag was het dus zoveel en ,ondanks het weer, was het weer een feest om hier te staan. Leuk om weer de oude bekenden tegen te komen en bij te kletsen. Wellicht binnenkort weer! Mocht u nu niet van brocante houden dan is Deventer ook een hele mooie oude stad, leuk om te winkelen of om gebouwen te bekijken.