Brocantehuis Veendam

Hallo, wij zijn Ans en Jaap en hebben van onze hobby ons werk gemaakt.Wij verkopen brocante en zijn met grote regelmaat in het buitenland te vinden. Het leuke aan het geheel is de passie te delen met anderen die hier ook van houden, vandaar deze blog. Kom gerust kijken waar we naar toe gaan en welke mooie artikelen we weer mee terugnemen, die dan bij ons in de (web)winkel te koop zullen zijn. Geniet ook van andere items die ons bezig houden en we graag willen delen, veel lees- en kijkplezier

zondag 17 juli 2011

Soms zit het tegen en soms zit het mee


Afgelopen week 2 keer voor niets naar een markt gereden. Waar het dinsdag in Emmen nog erg mooi weer was, had ik woensdag in Zwolle 1 grote plensbui die niet meer leek op te houden. Omdat het aantal afzeggingen er groot was leek het me niet verstandig om dan toch maar te gaan staan. De kans dat de boel zeiknat zou worden of kapot zou waaien was groter dan de kans dat het mooi weer zou worden. Dus was ik woensdagmorgen alweer om 9.00 uur ´s ochtends thuis. Donderdag vol goede moed naar Apeldoorn gereden, we zouden daar voor de eerste keer gaan staan, maar daar aangekomen was er ook niet meer zoveel te doen. Een enkeling heeft het erop gewaagd maar het overgrote gedeelte nam het niet op tegen de regen en de windstoten. Dus ook onverrichtte zaken ook donderdag alweer om 9.00 uur ´s ochtends thuis. Dan nog 2 dagen in de winkel bijkomen ,´s ochtends om 5.00 uur eruit gaat goed maar niet zo vaak achter elkaar. Vrijdag toch maar besloten om richting buitenland te vertrekken, het bloed kruipt.., om zaterdagochtend weer om 5.00 uur eruit te gaan. Nu kan ik je verzekeren dat dat de hele week weer goed heeft gemaakt. We hebben niet extreem veel kunnen kopen maar wel erg mooie artikelen waar we erg blij mee zijn. De derde foto bv zijn 150 jaar oude planten(perk)rekjes van gietijzer. Die kom je echt niet zo vaak tegen. Ook zijn we erg blij met het kinderpaspopje op de eerste foto. Hij kwam toevallig net uit de auto toen wij eraan kwamen lopen. 5 minuten later en we zouden weer mis hebben gegrepen. Dus als pleister op de wond van de verzopen week hebben we toch leuk kunnen scoren.
4 opmerkingen:

 1. wat een mooie vondsten hebben jullie gedaan, gaan jullie altijd naar een bepaalde streek van frankrijk of steeds verschillende gebieden.

  liefs colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ooh jullie hebben weer mooie spullen gevonden zeg!!
  is er toch nog wel iets goed gegaan.
  groetjes Anneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Colinda, Europa is onze inkoopmarkt en het leuke is dat elk land, streek, markt zijn eigen leuke artikelen heeft. Veel zoeken en rondkijken, vaak in het buitenland vertoeven, dat is ons toetje van werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kom net op je blog,LEUK !!
  Laat ik nu bij toeval ook van die plantenrekjes hebben, jeetje...
  Ze staan super in een oude pot met Geraniums in de tuin.

  groetjes
  Dicky Marie.

  BeantwoordenVerwijderen