Brocantehuis Veendam

Hallo, wij zijn Ans en Jaap en hebben van onze hobby ons werk gemaakt.Wij verkopen brocante en zijn met grote regelmaat in het buitenland te vinden. Het leuke aan het geheel is de passie te delen met anderen die hier ook van houden, vandaar deze blog. Kom gerust kijken waar we naar toe gaan en welke mooie artikelen we weer mee terugnemen, die dan bij ons in de (web)winkel te koop zullen zijn. Geniet ook van andere items die ons bezig houden en we graag willen delen, veel lees- en kijkplezier

maandag 1 oktober 2012

We schrijven afgelopen vrijdag. Na wat boodschappen en de laatste bestellingen op de post te hebben gedaan vertrekken we richting Tjechie om in te gaan kopen dit weekend. Met regen vertrekken we en in Duitsland aangekomen schijnt al snel de zon op onze bus. Prachtige herfstkleuren laten zich zien op de lange weg die we te gaan hebben. Van net iets bruin naar geel tot knalrood. De herfst heeft zijn intrede gedaan.

Vrijdagavond: we checken in in het hotel en drinken buiten op het terras nog wat lekkers, nog even aan de overkant bij de Mac Donalds wat eten en dan richting bed want morgen gaat de wekker weer abnormaal vroeg.

Zaterdagochtend: wat een rotnacht, slecht geslapen en liggen woelen in bed, ik ben blij dat ik eruit mag.... op naar de markt.
We komen aan rijden en kunnen zo met de handelaren het terrein oprijden om onze bus te parkeren. In de donkerte op zoek naar nieuwe schatten. Bah , vergeten een lamp mee te nemen. Dan maar zoveel mogelijk meekijken met de verlichting van een ander...

Het eerste hakblok dient zich al aan. Een schattig klein hakblok op 3 pootjes. We betalen en lopen verder. Afhalen doen we later wel.

Daar komt een auto aan met een aanhanger en op de aanhanger staat een mooie keukenkast met fraaie afwerking mooi in gebladderd hout. Onderhandelen, betalen en door naar de volgende kast. We lopen zo een tijdje door en na een rondje halen we de bus van de parkeerplaats om een rondje te rijden en in te gaan laden. Zo de eerste ronde is geslaagd. Nu eerst wat koffie en broodjes. De zon probeert de kou al wat te verdrijven en maakt het veld weer wat vrolijker. Mensen gedijen toch goed bij wat zonlicht merk ik al. Na de koffie , met ons karretjes achter ons aan, op zoek naar de kleine schatten. Er is altijd zoveel te zien en Jaap zegt wel eens : kijk daar, daar staat een mooi... Ik zie dan het geheel niet wat hij aanwijst maar vaak valt mijn oog weer net op iets wat ernaast staat en wat ik juist weer erg leuk vind. Zo vullen we elkaar goed aan.

Op een redelijke tijd weer terug naar het hotel en heerlijk even naar bed, ja ik weet het het is in de middag maar even een uiltje knappen is nog nooit iemand slechter van geworden.

Aan het eind van de middag even het terrasje op en kijkend naar Mac Donalds zeg ik tegen mezelf, nee geen zin in vandaag. We besluiten het dorp in te rijden en belanden heerlijk bij de Griek waar we 2 borden salade, 2 hoofdgerechten en drinken net iets meer kwijt zijn dan bij de Mac. Daarbij komt dat we heerlijk hebben gezeten in een restaurant, goed hebben gegeten en lekker hebben kunnen ontspannen.

Op zondagochtend weer richting de markt. Eerste even koffie en broodjes om vervolgens in alle rust te kunnen wandelen waar gisteren nog duizenden mensen liepen. I.p.v. veel handelaren staan er nu veel particulieren en dat is te merken ook. Was het gisteren bij veel mensen nog belachelijk duur, hadden ze vandaag zoiets: we willen het toch kwijt dus neem mee voor dat bedrag. Een stuk leuker voor ons dus. Bij de particulier is het ook leuk kopen tussen de kleding en het speelgoed door. Maarja ons vak bestaat natuurlijk uit zoeken en keuzes maken. Gistermiddag weer op tijd naar huis en de bus weer leeg maken.
Vandaag genieten van de nieuwe aankopen en lekker relaxen. Doen waar we zin in hebben.

Misschien wel de nieuwe aanwinsten fotograferen en op de webwinkel plaatsen...

Oja, en zoals ik gisteren op twitter nog las van onze buurman, zijn foto , van het dodelijk ongeval van de parachutist  was   52.000 keer bekeken en hij was daar erg blij om, heb ik daarom maar de foto bijgevoegd van onze mooie nieuwe aanwinst van een MEGA Cloche.

Foto's schijnen toch meer te doen dan woorden.....

1 opmerking:

  1. Prachtig zijn ze. Iedere keer hoop ik dat ik met Kerst een keer zo van tadada mijn mooie schotel te voorschijn kan toveren. Maar die dingen zijn belachelijk duur. Maar ooit komt het ervan Weet ik zeker

    BeantwoordenVerwijderen